juni 13, 2021, 16:04:08

Nieuws:

Het forum voor vrijheid is zojuist geopend!
Er is nog een hoop te doen, maar wees welkom!


Crisis na crisis en de uitbuiting daarvan

Gestart door Mr Anderson, maart 24, 2020, 13:19:50

Vorige topic - Volgende topic

Mr Anderson

Angst regeert ,verdeel en heers ,main stream media en hun rol daarin .

En de massa laat zich leiden door al het bovenstaande .
"If socialists understood economics they wouldn't be socialists."
― Friedrich Hayek

Know your enemy .

Jordan Peterson

Je zou verwachten dat juist een regering uit zou moeten stralen "blijf rustig en relaxed" zo help je namelijk meer mensen als door paniek schoppen. domme schapen volgen........

Mr Anderson

Mijn vrees is dat teveel mensen hun lot in handen vd overheid leggen .

Ik vertrouw een overheid totaal niet .

Opvallend genoeg krijgen we nu geen cijfers m.b.t stikstof ,maar de RIVM ligt ook al langer onder vuur aangaande goochelen met cijfertjes .

 
"If socialists understood economics they wouldn't be socialists."
― Friedrich Hayek

Know your enemy .

John Galt

Citaat van: Mcorp op maart 24, 2020, 14:03:41Je zou verwachten dat juist een regering uit zou moeten stralen "blijf rustig en relaxed" zo help je namelijk meer mensen als door paniek schoppen. domme schapen volgen........
"Never let a good crisis go unwasted"
Als je gelooft dat een overheid er voor jou is, dan zou je verwachten dat deze rust en zekerheid biedt. Inherent aan de overheid is dat deze een steeds verder groeiende invloed op haar onderdanen wil uitoefenen en dat lukt op deze wijze op een ongekende manier. Het zelfstandig nadenken is in de afgelopen 70-80 jaar op vakkundige wijze om zeep geholpen, waarbij men bij elke vraag of tegenslag naar de overheid kijkt.
De overheid heeft veel te winnen bij deze crisis: diverse vrijheden gaan nu op de schop.
Massa surveillance zal snel ingevoerd worden, zoals in China of Rusland. Nu al worden mensen gevolgd via de gsm locatiedata om te kijken waar er groepen samenkomen. Zogenaamd anoniem, maar daarin vertrouw ik de overheid absoluut niet.
Er wordt nu bepaald welke bedrijven mogen blijven leven en welke niet. De bedrijven die open mogen blijven hebben nog enige bestaansrecht, degenen die gesloten moeten blijven gaan het niet redden. Overheid zet maximaal in op het redden van KLM en Schiphol, welke maar een fractie is van de complete economie bestaande uit de lokale bakker, staalconstructiebedrijf, behangfabriek, kapper en restaurant.
De overheid zette al eerder in op het reduceren van het aantal zzp'ers, ca 1 miljoen ondernemers die zelf hun broek ophouden maar niet door de vakbonden en werkgeversorganisaties gewenst zijn, want niet te controleren en moeilijk te vangen in het sociale stelsel. Door deze gecreëerde crisis gaan er een hoop omvallen, aangezien zij hun vak door beleid niet meer kunnen of mogen uitvoeren. Hierna zal er ongetwijfeld een campagne komen dat al die zielige zzp'ers dit zichzelf hebben aangedaan en voortaan verplicht in allerlei overheidsregelingen moeten deelnemen. Denk aan het al aangekondigde (waardeloze) verplichte AOV, en daar zal ongetwijfeld een al even waardeloze WW bijkomen.
"Who is John Galt?"  is an expression of helplessness and despair at the current state of the world

John Galt

Italië gaat volledig op slot, rekenen denk ik dat de Noord-Europese landen hun wel zullen redden.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5065681/italiaanse-economie-stilgelegd-corona-covid19-noodmaatregel-conte?fbclid=IwAR3nLUMHJPQurTpM2PCNyuSa73x-JE_SrOsVxfQnfzbOhte-cbN4KQyt0qk

CitaatDe rest van het land is dicht, in ieder geval voor ruim twee weken. Mogelijk duurt de 'full lockdown' ook langer. "Het is weer een stap naar een oorlogseconomie", stelt econoom Francesco Daveri van de universiteit van Bocconi.

Een oorlogseconomie is een economie waarbij álles ten dienste staat van het winnen van het conflict. Hierbij is de vijand het virus.

De grote vraag is volgens hem of de bedrijven 15 dagen dicht moeten blijven, of langer. "Als het langer wordt, moet de overheid verder ingrijpen. Dan moet je bedrijven nationaliseren."
Hoogtij dagen voor het socialisme.
"Who is John Galt?"  is an expression of helplessness and despair at the current state of the world

John Galt

De FNV ziet ook kansen:
CitaatDe FNV houdt een breder pleidooi voor een nieuwe start na de crisis. "De FNV vindt dat niet de markt, maar de overheid de richting van een krachtig economisch herstel moet bepalen." De bond laat wel meteen weten welke richting dat volgens hen zou moeten zijn. "Een herstel gericht op zaken die er echt toe doen; gezondheid, zekerheid en veiligheid."

https://www.nu.nl/economie/6040423/bonden-en-werkgevers-alle-hens-aan-dek-voor-de-werkgelegenheid.html

Bijzonder dom, want de markt weet beter waar er behoefte aan is om een snel herstel te realiseren, tenzij je als doel hebt om de economie uit te zetten (wat niet kan) en een socialistische heilstaat vorm te geven.
"Who is John Galt?"  is an expression of helplessness and despair at the current state of the world

John Galt

De volgende crisis is ook al weer gevormd. Er wordt angstvallig een link bedacht met corona, dus dan moeten we langer in lock down?

20 kinderen behandeld voor Kawasaki-achtige ziekte, relatie met coronavirus
https://www.nu.nl/coronavirus/6053529/20-kinderen-behandeld-voor-kawasaki-achtige-ziekte-relatie-met-coronavirus.html

In hetzelfde artikel:
CitaatDe Kawasaki-achtige ziekte die aan het coronavirus gelinkt lijkt, is niet alleen in Nederland opgedoken. Ook in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten is melding gemaakt van een Kawasaki-achtige ziekte bij kinderen die ook antistoffen tegen het coronavirus hebben.
Maar:
Van de twintig kinderen zijn er bij elf corona antistoffen aangetroffen. Als er een link met corona zou bestaan, dan zouden ze alle 20 antistoffen of besmetting met corona moeten hebben.
Slechte journalistiek dus. Kwam dit een paar weken geleden ook al tegen in een Engels artikel.

Als er een zekere relatie met corona te benoemen is, dan is dit enkel dat ze gelijktijdig plaatsvinden.

"Who is John Galt?"  is an expression of helplessness and despair at the current state of the world

Mr Anderson

De volgende stap is het racisme debat terwijl dit totaal overbodig is aangezien bij wet racisme en discriminatie verboden is .

"If socialists understood economics they wouldn't be socialists."
― Friedrich Hayek

Know your enemy .

uomo preoccupato

Citaat van: Mr Anderson op juli 03, 2020, 09:49:03De volgende stap is het racisme debat terwijl dit totaal overbodig is aangezien bij wet racisme en discriminatie verboden is .<zucht>
Helaas zijn de debaters die hierover gaan, gekozen door het volk.
Utinam ad omnes bonae voluntatis homines pertingant, quibus bonum curae est uniuscuiusque viri ac feminae necnon totius societatis humanae sors!