juni 13, 2021, 15:14:29

Nieuws:

Het forum voor vrijheid is zojuist geopend!
Er is nog een hoop te doen, maar wees welkom!


BLM

Gestart door Mr Anderson, juni 18, 2020, 10:38:47

Vorige topic - Volgende topic

Mr Anderson

https://tpo.nl/2020/06/17/student-schrijft-blogje-tegen-black-lives-matter-ophefgedram-blogje-moet-offline-ge-uncelbenst/

CitaatOPHEF! Een 22-jarige student van een hbo in Rotterdam schreef dit keurige blogje op een of andere website van de hbo in kwestie. Leuk en aardig, altijd goed om te zien dat tenminste één hbo-student tegenwoordig nog wél een eigen mening heeft.

https://profielen.hr.nl/2020/black-lives-matter-oke-en-alle-andere-mensen-dan/

Een heldere kijk heeft de auteur zeer zeker en ik vind dat het hoop voor de toekomst geeft ,alleen bij het lezen van de reacties daarop gaan mijn nekharen overeind staan .

"If socialists understood economics they wouldn't be socialists."
― Friedrich Hayek

Know your enemy .

Mr Anderson

Onderstaande reactie vind ik dan wel weer erg relativerend .
CitaatEen mooi en evenwichtig geschreven stuk, dat ook 'omgekeerd' racisme durft te benoemen. Het is eigenlijk ook een uniek fenomeen dat een autochtone meerderheid in een land zo wordt verketterd als nu in het westen gebeurt. Het NRC wijdde er onlangs nog een interessant stuk aan: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/26/stop-de-verkettering-van-de-oudere-witte-man-a4000828

Mij rest de conclusie dat het triest is dat het sommige mensen aan een zodanige eigenwaarde ontbreekt dat men continu de aanval zoekt in plaats van eens kritisch naar zichzelf kijken en daarbij ook nog eens een podium krijgt om een gezond debat totaal te verzieken. De 'ik word verkeerd aangekeken, dus het moet wel racisme' mentaliteit, is vooral veel te vinden in de Afrikaanse en Arabische gemeenschappen, met haar rigide eerculturen. Als we een kritische vinger leggen op het slavernijverleden of de positie van de vrouw in dit soort culturen, wordt er echter niet gedemonstreerd maar heel hard discriminatie geroepen. Omgekeerd zouden dezelfde lieden die nu tegen Zwarte Piet (die inderdaad niets met het autoritaire gedrag van de politie in de VS te maken heeft) ageren hartstochtelijk vóóŕ deze kindervriend demonstreren als dit een Turks of Creols feest geweest zou zijn. Hypocrisie en niet racisme is hier het sleutelwoord.

In bijv. Aziatische gemeenschappen, zoals die van mijn partner, tref je dit soort actiegroepjes van narcisten en agitatoren veel minder aan. Daar beseft men zich wel de waarde van een bescheiden en vlijtige houding en staat men wat meer met beide benen op de grond. Buiten de Randstad, waar wij wonen, tref je per definitie ook veel minder drukmakerij en scherpslijperij aan. Men leeft zijn of haar leven in- en met respect voor de gemeenschap en laat zich niet zo snel gek maken. Dat een stel demonstranten tegen de hulpjes van onze goedheiligman in Friesland wordt tegengehouden, heeft niets te maken met wit vs. zwart maar met stad vs. ommelanden, waarbij zelfvoldane Randstedelingen met uiteenlopende tinten heel kolonialistisch menen de waarden van de grootstedelijke bubble op te kunnen leggen aan de rest van het land.

Wat mij, tot slot, bemoedigt is het gegeven dat dit stukje is geschreven door een jong iemand, getuige de denigrerende (racistische?) opmerkingen over de leeftijd van schrijver. De huidige 'snowflake' generatie telt inderdaad aanzienlijk meer humorloze zeurkousen en ik heb mezelf er ook wel eens op betrapt dit te framen. Laten we niet vergeten dat we in een maatschappij leven die veel complexer en rijker geschakeerd is dan de BLM-beweging ons doet geloven. Laat deze mensen eens kijken naar het Amerikaanse icoon Martin Luther King Jr., die er niet voor koos om in wij-zij te denken en te polariseren. Laat zijn in de roerige jaren '60 uitgesproken droom waarbij de zoon van de slavenhouder en de zoon van de slaaf hand in hand staan, een voorbeeld zijn voor iedereen die onze samenleving werkelijk beter wil maken voor onze kinderen...
"If socialists understood economics they wouldn't be socialists."
― Friedrich Hayek

Know your enemy .

Mr Anderson

"If socialists understood economics they wouldn't be socialists."
― Friedrich Hayek

Know your enemy .

John Galt

Ik ben zelf meer een aanhanger van CLM:chocolate live matters!
Je hebt namelijk pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Het ene is niet meer of minder dan de ander, alleen de smaak verschilt, en he, over smaak valt niet te twisten!
"Who is John Galt?"  is an expression of helplessness and despair at the current state of the world

Mr Anderson

"If socialists understood economics they wouldn't be socialists."
― Friedrich Hayek

Know your enemy .